Зеленський рано почав нападати на медіа - НВ

15:10, 10.10.2019
Зеленський рано почав нападати на медіа - НВ

Віталій Сич, головний редактор НВ

Головний редактор видання НВ Віталій Сич вважає, що президент Володимир Зеленський рано почав нервуватися і нападати на медіа. Адже він працює президентом всього кілька місяців.

 

Про це повідомляє НВ з посиланням на головного редактора Віталія Сича.

 

"Зеленський сказав, що НВ володіє чех Томаш Фіала, і припустив, що потрібно заборонити іноземцям володіти медіа в Україні. Тобто Ахметову, Льовочкіну та Коломойському можна, а Newsweek, Forbes і Фіалі не можна. Якщо це станеться, Україна стане в один ряд з Росією, де параноїдальні пошуки агентів впливу Заходу призвели до заборони участі іноземців у ЗМІ.", - висловився Сич.

 

На думку головного редактора НВ, багато в чому "завдяки свободі слова і нещадній критиці попереднього президента Петра Порошенка та його оточення — зокрема і нами — Зеленський, власне, і став президентом з результатом 73%".

 

"Переміг він і завдяки тому, що півроку зі своїм серіалом не сходив з екранів телеканалу 1+1, яким володіє бізнесмен Ігор Коломойський. Президент цікавився, який паспорт/паспорти у Коломойського? Він може здивуватися, коли дізнається відповідь. Може вийти, що він переміг на виборах завдяки чималому внеску медіа, яким володіє іноземний громадянин", - зауважив Сич.

 

Водночас, видання зауважує, що незважаючи на цей не перший випад, залишається  повністю відкритими для членів команди Зеленського як у виконавчій владі, так і в парламенті. 

 

Як повідомляла УМ, Зеленський дорікнув НВ в тому, що генеральним директором інвестиційної компанії Dragon Capital, що володіє виданням, є громадянин Чехії Томаш Фіала. На думку президента українськими ЗМІ мають володіти українці.