Труба заперечив, що слідчі ДБР «зливають» інформацію Портнову

14:57, 09.10.2019
Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба запевняє, що ні він ні його підлеглі не є джерелом витоку інформації у провадженнях, де фігурує п’ятий президент країни Петро Порошенко.
 
Про це він сказав на брифінгу, передає "Українська правда".
 
На запитання журналістів, чому першим про відкриття проваджень у ДБР та іншу важливу інформацію поширює екс-заступник голови адміністрації Віктора Януковича Андрій Портнов, Труба розповів про результати внутрішнього розслідування.
 
За словами очільника, щодо припущень з приводу витоку інформації була проведена перевірка із залученням працівників управління внутрішнього контролю.
 
Було опитано з допомогою поліграфа 14 слідчих (всі слідчі, які здійснюють досудове розслідування у кримінальних провадженнях, де фігурує колишній президент).
 
"Після розмови зі слідчими... я переконаний: жоден слідчий, в тому числі директор ДБР, не причетний до розповсюдження будь-якої інформації. До речі, розслідування кримінального провадження - це не лише слідчі".
 
Також Труба додав, що ДБР наразі немає проекту підозри про вчинення злочину п’ятим президентом Петром Порошенком:
 
"Можу відповісти за дії слідчих ДБР. Станом на сьогодні у нас немає проекту підозри екс-президенту Петру Порошенку. ... На цьому етапі ми проводимо комплекс слідчих дій для встановлення або наявності або відсутності складу злочину у діях високопосадовців держави".
 
Труба додав, що коментувати інформацію про підготовку підозри Генпрокуратурою не може, бо відповідає лиш за ДБР.
 
Водночас він нагадав, що оголошення підозри - не таємний процес, і якщо ДБР отримає докази винуватості Порошенка, то суспільство обов’язково про це дізнається.
 
Доповнюється...