У Черкасах співробітниця суду попереджала рекетирів про обшуки

07:03, 09.10.2019
У Черкасах співробітниця суду попереджала рекетирів про обшуки

У Черкасах працівниці Соснівського суду оголошено про підозру. За те, що вона "зливала" рекетирам закриту інформацію, попереджаючи їх про заплановані правоохоронцями обшуки.
 
Про це повідомляють у обласній поліції Черкащини.
 
"Відомості про проведення низки обшуків у осіб, які у місцевих жителів вимагали гроші за "кришування" їх бізнесу, стали відомі усім фігурантам по кримінальному провадженню і заплановані слідчі дії поліція провести не змогла", - розповідають у поліції.
 
Отож управлінню стратегічних розслідувань ГУНП в Черкаській області спільно з Черкаською місцевою прокуратурою вдалося виявити корумповані зв’язки рекетирів і працівниці Соснівського районного суду.
 
"Перебуваючи на посаді державного службовця і усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, вона систематично повідомляла інформацію особам із кримінального оточення про проведення відносно них тих чи інших заходів", - зазначають у черкаській поліції.
 
Наразі жінці оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 387 (розголошення даних оперативно-розшукової діяльності, досудового розслідування) Кримінального кодексу України та вирішується питання про обрання їй міри запобіжного заходу.