Поліція відкинула версію про брак пального в падінні літака під Львовом

19:47, 07.10.2019
Поліція відкинула версію про брак пального в падінні літака під Львовом

Поліцейські відпрацьовують кілька версій авіакатастрофи на Львівщині: помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови.

 

Про це повідомляє поліція Львівської області.

 

 "Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу", - зазначив заступник начальника слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечка.

 

Поширену заступником міністра інфраструктури Юрієм Лавренюком інформацію про те, що причиною трагедії став брак пального, слідство спростовує. Правоохоронці кажуть, що вилучили залишки пального, якого точно би вистачило, аби долетіти до злітної смуги.

 

Зазначається, що трьох членів екіпажу, яких живими вирізали з літака, поліції ще не дозволяють офіційно опитати медики, їхній стан занадто важкий. Однак один вз чоловіків неофіційно сказав поліції, що не розуміє, що трапилось. Наразі слідчі чекають, поки їм дозволять опитати свідків, чекають на розшифровки з "чорної скриньки" та з'ясовують інформацію про іспанську фірму, яка завантажувала та закріплювала вантаж у літак.

 

Як повідомляла УМ, раніше мінстр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що літак аварійно сів поблизу Львова через закінчення пального, в результаті чого 5 осіб загинули.

 
 
Зранку 4 жовтня ДСНС у Львівській області,  спершу повідомляла про 3 загиблих і 3 травмованих, яких уже деблокували з літака і госпіталізували в медичні заклади Львова. Згодом у ДСНС також повідомили про 5 загиблих.