Пропагандист «РИА Новости Україна» Вишинський отримав посаду в Росії

13:48, 07.10.2019
Пропагандист «РИА Новости Україна» Вишинський отримав посаду в Росії

Головред "РИА Новости Україна" Кирило Вишинський, якого Україна видала Росії в рамках обміну "35 на 35", призначений виконавчим директором "Міжнародного інформагентства "Россия сегодня"".
 
Про це повідомила прес-служба агентства в Telegram.
 
"У відповідь на запити ЗМІ про посаду Кирила Вишинського. 9 вересня був підписаний наказ про його призначення виконавчим директором МІА "Россия сегодня", - йдеться в повідомленні.
 
Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін з Росією у форматі "35 на 35". Кирило Вишинський був переданий Росії в рамках цього обміну.
 

Як відомо, головного редактора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського 28 серпня, звільнили з СІЗО під особисте зобовʼязання. Вишинський був під вартою 1 рік і 3 місяці.

 

Вишинського затримали в Києві 15 травня 2018 року після обшуків в офісі "РІА Новини Україна", який є філіалом російських пропагандистів. За даними СБУ, Кирило Вишинський працював на країну-агресора у межах гібридної інформаційної війни проти України.

 

17 травня 2018 року Кирила Вишинського взяли під варту на два місяці без права внесення застави. Також Кирилу Вишинському закидали незаконне поводження зі зброєю, яку в нього знайшли під час обшуків.