Союзники Трампа хотіли ввести своїх людей до «Нафтогазу» - Associated Press

12:17, 07.10.2019
Декілька бізнесменів, які надавали грошові внески Республіканській партії США, намагались впливати на призначення членів правління "Нафтогазу" з метою подальшого підписання вигідних контрактів для своїх компаній.
 
Про це заявило агентство Associated Press.
 
Як повідомляється, причетними до спроб заміни керівництва "Нафтогазу" можуть бути Лев Парнас та Ігор Фруман - американські бізнесмени та клієнти Джуліані, які раніше подавали позов проти олігарха Ігоря Коломойського. 
 
На початку березня Фруман і Парнас нібито просували ідею заміни Андрія Коболева на посаді голови правління НАК Нафтогаз на Андрія Фаворова, менеджера газової компанії.
 
Для цього бізнесмени зі США рекламували зв'язки із Джуліані та Трампом. 
 
Проте в найближчому часі, згідно з інформацією, міністром енергетики США Ріком Перрі будуть докладені зусилля для створення більш дружньої управлінської команди газової компанії. 
 
За інформацією ЗМІ, Перрі пропонував президенту України Володимиру Зеленському ввести до складу правління "Нафтогазу" американців.
 
Як йдеться у статті, досі не відомо, чи були спроби Перрі змінити членів правління "Нафтогазу", узгоджені із союзниками Джуліані, які намагалися досягти того ж самого.
 
Також не відома сама роль адвоката Трампа у допомозі своїм клієнтам досягти заключення угод про продаж газу "Нафтогазу".
 
Associated Press опитала чотирьох осіб, які безпосередньо знають про спроби впливу на українську газову компанію і їх слова свідчать про ключову роль Перрі у цих намаганнях. 
 
Натомість прес-секретар міненергетики США стверджує, що Перрі не переслідував особистих інтересів, а лише намагався сприяти реформуванню енергетичного сектора України таким чином, щоб іноземні компанії могли вести бізнес. 
 
Офіс президента України відмовився від коментарів, повідомили в Associated Press.
 
Доповнюється...