МЗС рекомендує українцям не їздити до Іраку

11:10, 06.10.2019
МЗС рекомендує українцям не їздити до Іраку

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям, які планували поїхати до Іраку, утриматися від поїздки.


Про це заявили у консульській службі МЗС.

 

Відомство рекомендує не їздити до Іраку без нагальної потреби «у зв’язку з масовими антиурядовими протестами у Багдаді та суттєвим погіршенням безпекової ситуації в країні, а також неспроможністю іракських правоохоронних органів забезпечувати належний захист на території Іраку іноземних громадян».

 

 

Також МЗС рекомендує покинути Ірак тим українцям, які зараз перебувають у цій країні.

 

«За відсутності можливості безпечно виїхати з країни, рекомендуємо не залишати місць проживання та відстежувати повідомлення українських і міжнародних ЗМІ, місцевих органів влади про розвиток ситуації», — йдеться у повідомленні.

 

 

Також у відомстві порадили звертатися до посольства України в Іраку в разі виникнення надзвичайної ситуації, загрози життю та здоров’ю.

 

Контакти посольства: тел.: +964 780 986 51 70, електронна пошта: [email protected]. Також можна звернутися на «гарячу лінію» МЗС: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти [email protected].

 

В Іраку внаслідок зіткнень демонстрантів і поліції загинули 100 осіб, близько чотирьох тисяч – отримали поранення.

 

 

Як розповіли в комісії з прав людини іракського парламенту,більшість загиблих – демонстранти. Але жертвами зіткнень стали щонайменше шість поліцейських.

 

У зв'язку з людськими жертвами Організація Об'єднаних Націй закликала покласти край "безглуздій загибелі людей" в Іраку.

 

"П'ять днів смерті та поранень: це має припинитися", – заявила глава Місії ООН зі сприяння Іраку Жанін Хенніс-Плассчарт, повідомляє ВВС.

 

 

Нагадаємо, антиурядові виступи проти злиднів, безробіття та корупції почалися в Іраку 1 жовтня.

 

Вона зазначила, що винних у загибелі людей необхідно притягнути до відповідальності.