ДБР оголосило підозру Пашинському

15:49, 04.10.2019
ДБР оголосило підозру Пашинському

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому народному депутату України у заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження.


Про це інформує пресслужба ДБР.

 

Як було встановлено досудовим розслідуванням, 31 грудня 2016 року на території Київської області відбувся словесний конфлікт між народним депутатом та громадянином. Під час нього народний депутат дістав власну зареєстровану вогнепальну зброю (пістолет марки «Glock 19») та вистрілив чоловіку в ліву ногу. Як наслідок, громадянин отримав тілесні ушкодження у вигляді вогнепального осколкового перелому стегнової кістки лівої ноги.

 

Згідно з висновком судово-медичної експертизи, завдані тілесні ушкодження є тяжкими.

 

Наразі вирішується питання про обрання народному депутату запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла «УМ», 31 грудня 2016 року минулого року на трасі під Києвом сталася сутичка, в результаті якої депутат Сергій Пашинський прострелив ногу В’ячеславу Хімікусу.

Пашинський наголошує на самозахисті, до якого він, за його словами, вимушений був вдатися. Поранений же стверджує, що зброю депутат застосував зненацька й невиправдано.

Генпрокуратура закрила кримінальне провадження щодо стрілянини з участю Сергія Пашинського через відсутність складу правопорушення в діях депутата, Хімікуса та ще однієї особи.