Основна версія падіння літака під Львовом - перезавантаженність

14:17, 04.10.2019
Основна версія падіння літака під Львовом - перезавантаженність

Літак, який перевозив автозапчастини до Туреччини, був заповнений вщент.
 
 
Про це повідомляє ТСН.
 
 
 
Падіння літака Ан-12 неподалік Львова сталося близько восьмої ранку. Відомо, що він належить  авіакомпанії "Україна-Аероальянс". Летів з Іспанії до Туреччини, перевозив автозапчастини. У Львові мав здійснити дозаправку. Про причини аварії в компанії не знають. Після аварійної посадки один з членів екіпажу подзвонив до голови авіакомпанії і повідомив про аварію.
 
 
Попередньо відомо, що на борту у цей час перебувало восьмеро людей - семеро членів екіпажу, ще одна людина супроводжувала вантаж. Але точної інформації щодо кількості людей на борту нема - тож на місці падіння розгорнули пошукову операцію.
 
 
У коментарі відділу комунікації поліції Львівської області йдеться про те, що за фактом авіакатастрофи порушено кримінальне виробництво за ч. 3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного, водного або повітряного транспорту) КК України.
 
 
Одночасно з цим заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк в ефірі “112 України” заявив, що наразі правоохоронці розглядають дві версії авікатастрофи.
 
 
“Зараз розглядається дві версії. Перше – це те, що закінчилося пальне, а друге – це помилка пілота, тому що літак виходив не на візуальний захід, а на інструментальний, тому те, що була погана погода (а там насправді був дуже сильний туман під Львовом), воно не впливає, і зараз, на даний момент, всі обставини розслідуються”, - Сказав Лавренюк.
 
 
Відомо, що на момент катастрофи біля Львова був сильний туман. Юрій Лавренюк також додав, що на борту літака було 10 тонн вантажу, але що саме перевозили, він не знає. Зазначимо, раніше рятувальники повідомляли, що попередньо транспортний літак перевозив автозапчастини.
 
 
Як повідомляла УМ, раніше мінстр інфраструктури Владислав Криклій заявляв, що літак аварійно сів поблизу Львова через закінчення пального, в результаті чого 5 осіб загинули.
 
 
Зранку 4 жовтня ДСНС у Львівській області,  спершу повідомляла про 3 загиблих і 3 травмованих, яких уже деблокували з літака і госпіталізували в медичні заклади Львова. Згодом у ДСНС також повідомили про 5 загиблих.