Данилюк: Богдан має піти у відставку

16:49, 03.10.2019
Данилюк: Богдан має піти у відставку

Екс-секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що глава Офісу президента Андрій Богдан повинен піти у відставку через "конфлікт інтересів" в зв'язку з можливим скасуванням націоналізації Приватбанку.

 

Про це Данилюк заявив BBC News Україна.

 

Він зазначив, що останньою краплею, яка спричинила його відставку з посади секретаря РНБО, стала ситуація з ПриватБанком та вплив Андрія Богдана, який був адвокатом Ігоря Коломойського.

 

“Було декілька факторів, але останньою краплею були події навколо ПриватБанку. Протягом останніх тижнів відбулися події, які викликали величезний резонанс. Це стосується і обшуків у ПриватБанку, і підпалу машини і будинку Валерії Гонтаревої. Також є певний прогрес у судах. Тобто була така концентрація подій, яка послала дуже негативний сигнал. І я, як людина, яка поставила на кін свою репутацію під час передвиборчої кампанії, коли заявляв, що робитиму все, аби вплив Коломойського в Україні був обмеженим, звичайно, я не міг на це не реагувати. Це було питання не тільки репутації, це було питання цінностей. І тому це стало останньою краплею”, - заявив Данилюк.

 

Відповідаючи на питання чи говорив він про це з президентом Володимиром Зеленським, Данилюк зазначив, що мав з ним розмови навіть під час передвиборчої кампанії.

 

“Коли конкретні люди, які під час націоналізації представляли інтереси олігарха (Ігоря Коломойського - ред.), намагалися формувати позицію президента (тоді ще кандидата) стосовно цього процесу. І моя позиція проста, я навіть озвучив її публічно. Тому що ми були по різні сторони барикад. І ми все одно маємо конфлікт інтересів. Ми не можемо втягувати президента в це питання, взагалі ніяк”, - зазначив Данилюк.

 

На його думку, оскільки Богдан, як колишній адвокат Коломойського, не може уникати конфлікту інтересів, то має піти у відставку.

 

“Я вважаю, що якщо ми говоримо про конфлікт інтересів, то Богдан має написати вже не жартівливу, а реальну заяву, як це зробив я. І все. Це була б професійна позиція”, - переконаний ексчиновник.

 

Як повідомляла УМ, 30 вересня президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО.

 

Зазначимо, раніше Олександр Данилюк заявив, що вирішив піти з РНБО, бо не хоче брати участі в "підкилимних іграх деяких персонажів".