Зеленський призначив секретарем РНБО Олексія Данілова

14:46, 03.10.2019
Зеленський призначив секретарем РНБО Олексія Данілова

Президент України Володимир Зеленський призначив Олексія Данілова секретарем Ради національної безпеки і оборони.

 

Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

 

"Призначити Данілова Олексія Мячеславовича Секретарем Ради національної безпеки і оборони України", - йдеться в тексті документа.

 

З кінця липня пан Данілов працював заступником секретаря РНБО Олександра Данилюка, який пішов з посади на цьому тижні.

 

Як пише BBC, Олексій Данілов - заступник голови Партії вільних демократів (голова - Михайло Бродський), в минулому - член партії "Батьківщина". Має історичну і юридичну освіту.

 

У 1990-х він був мером Луганська, у 2005 - впродовж кількох місяців очолював Луганську ОДА.

 

Під час президентських виборів 2004 року Данілов очолював луганський штаб Віктора Ющенка.

 

У 2006 році Данилов обрався до Верховної Ради 5-го скликання, а у 2007 - після розпуску парламенту - пішов з публічної політики.

 

Після подій весни 2014 року в центрі уваги опинилося його старе інтерв'ю виданню "Українська правда", яке він дав ще у 2007-му: в ньому він заявив, що Росія має намір відібрати в України Крим і Донбас.

 

"У Росії сьогодні завдання - треба забрати Луганську, Донецьку область і Крим. Інше їм не треба", - сказав тоді Данилов.

 

У нещодавньому інтерв'ю виданню The Бабель, яке він дав після призначення на посаду заступника секретаря РНБО, Данилов назвав винними у розв'язанні війни на Донбасі представників Партії Регіонів - зокрема, Олександра Єфремова.

 

"Мені, можливо, як людину його шкода. Але вони зробили практично все, через що війна почалася. Питання: вони розуміли, що роблять? Насправді, росіяни їх просто цинічно використовували, як застрільників. Для когось привітатися з Вовою Путіним - це як з богом поговорити, наприклад. Що вони в ньому знайшли? Я не знаю", - заявляв Данилов.

 

Як повідомляла УМ, 30 вересня президент Володимир Зеленський звільнив Олександра Данилюка з посади секретаря РНБО.

 

Зазначимо, раніше Олександр Данилюк заявив, що вирішив піти з РНБО, бо не хоче брати участі в "підкилимних іграх деяких персонажів".