Співробітник СБУ з Луганщини вперше стане учасником Марафону морської піхоти США

11:48, 03.10.2019
Співробітник СБУ з Луганщини вперше стане учасником Марафону морської піхоти США

Співробітник Служби безпеки України вперше візьме участь у марафоні Морської піхоти США.

 

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Facebook.

 

"27 жовтня у Вашингтоні відбудеться 44-й Марафон Морської піхоти США Marine Corps Marathon. Щорічно в змаганнях беруть участь десятки тисяч людей з 60 країн світу, зокрема, кілька тисяч поранених військовослужбовців, ветеранів бойових дій і волонтерів. Вже четвертий рік поспіль у американському марафонському забігу братимуть участь українці, і вперше - військовослужбовець Служби безпеки України", - йдеться в повідомленні.

 
У СБУ поінформували, що представник спецслужби п'ять років займався контррозвідувальною роботою в умовах проведення АТО / ООС, отримав серйозні травми і поранення, пройшов довге лікування і складний шлях реабілітації. Весною 2019 року він пройшов національний відбір кандидатів для участі в американському марафоні Морської піхоти.

 

"На змаганнях у Вашингтоні співробітник СБУ планує подолати дистанцію в 42 кілометри", - підкреслили у спецслужбі.

 

Зазначається, що всі учасники української команди мають поранення, отримані в ході бойових дій на Донбасі. "Є люди з ампутацією. У Вашингтоні вони будуть бігти 10 кілометрів, інші - марафонську дистанцію. Зараз у нас останній етап тренувань", - розповів представник СБУ.

 

Організаційні питання взяли на себе Уповноважений президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, український благодійний фонд "Ветеранська десятка" на чолі з Володимиром Гавриловим і американо-британська благодійна організація Allied Forces Foundation.