Нацрада просить суд забрати ліцензію у NewsOne

16:36, 02.10.2019
Нацрада просить суд забрати ліцензію у NewsOne

((фото: facebook.com/s.kostynskyi))

Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення просить суд анулювати ліцензію на мовлення телеканалу NewsOne.

 

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва

 

"Наразі суд вирішує питання щодо відкриття провадження за даною адміністративною справою", - зазначено в повідомленні.

 

Раніше до суду надійшли позови від ТОВ "НОВИНИ 24 ГОДИНИ" (логотип NewsOne) щодо визнання протиправним та скасування рішення Нацради щодо призначення позапланової виїзної перевірки телеканалу на предмет дотримання вимог Закону України "Про інформацію".

 

Водночас, ОАСК просили скасувати результати відповідної перевірки.

 

Як повідомляла УМ, пропагандисти каналу "Росія24" анонсували телеміст з українським каналом NewsOne, який належить куму президента Росії Віктору Медведчуку. Активісти в Україні закликали приходити на протест, а "Національний Корпус" дав президенту Володимиру Зеленському 24 години на те, щоб відреагувати на ситуацію.

 
У свою чергу президент Зеленський звернувся до українців і до Путіна через телеміст Медведчука: українців він закликав не ставати інструментом для маніпуляцій політиків, а Путіна - поговорити в присутності Трампа, Мей та Меркель.
 
 
Глава СБУ Іван Баканов закликав зібрати РНБО через "телеміст" з агресором, а секретар РНБО Олександр Данилюк попросив припинити істерику, бо вважає анонсований телеміст "дешевою" маніпуляцією.
 
 
Врешті-решт NEWSONE повідомив, що скасовує так званий телеміст під назвою "Треба поговорити".
 
 
Однак генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ зареєструвала справу про замах на вчинення державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати так званий телеміст "Треба поговорити" з пропагандистським каналом "Росія 24". За словами Луценка, слідство встановило зв'язок між каналом і російським ВАТ "Промсвязьбанк", який фінансує і обслуговує державне оборонне замовлення Росії.
 
 
У свою чергу власник телеканалу NewsOne та бізнес-партнер кума Путіна Медведчука, депутат Тарас Козак звинуватив генерального прокурора Юрія Луценка в брехні.
 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ініціювала перевірку телеканалу NewsOne, його підозрюють в розпалюванні ворожнечі.