Генпрокуратура підозрює Порошенка в зловживанні владою – ЗМІ

15:56, 02.10.2019
Генпрокуратура підозрює Порошенка в зловживанні владою – ЗМІ

Фото УП (Петро Порошенко)

Генеральна прокуратура готує підозру п'ятому президенту України Петру Порошенку за статтею про зловживання владою.

 

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на співрозмовника в Генпрокуратурі.

 

 "Активно відпрацьовуються проекти підозр колишньому главі держави, а також кільком нинішнім і колишнім народним депутатам".

 

Джерело видання не уточнило подробиць, зазначивши лише, що проект підозри Порошенку стосується зловживання владою.

 

Нагадаємо, для притягнення нардепів до відповідальності необхідна згода Верховної Ради і внесення відповідного подання генпрокурора до парламенту.

 

П'ятий президент України раніше заявляв, що у діючої влади не вийде "запроторити Порошенка". Коментуючи ймовірність сісти у тюрму, якщо рішення судів у справах, де фігурує Порошенко, буде не на його користь, п'ятий президент України заявив: "Я нічого не боюся".

 

19 травня 2019 року екс-заступник глави АП часів Януковича Андрій Портнов повідомив про повернення в Україну, після чого почав подавати до Державного бюро розслідувань заяви зі звинуваченнями п’ятого президента України Петра Порошенка у скоєнні злочинів.

 

Наразі ДБР веде щонайменше 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує Порошенко. Більша частина з них була відкрила за заявам Портнова.

 

12 серпня колишній президент України Петро Порошенко прийшов на допит у Державне бюро розслідувань.

 

У ДБР Порошенка допитували як свідка у справі щодо можливого ухиляння від сплати податків при купівлі телеканалу «Прямий».

 

Біля ДБР невідомі спробували закидати Порошенка яйцями, а влучили в журналістів

 

ДБР не виключає проведення наступного допиту Порошенка з поліграфом.

 

Порошенко заявляє, що не має жодного стосунку до управління телеканалом «Прямий» і готовий пройти детектор брехні

 

17 вересня суд за клопотанням ДБР наклав арешт на все нерухоме майно і корпоративні права заводу "Кузня на Рибальському", який раніше належав Порошенку. 

 

Справу стосовно "Кузні на Рибальському" також відкрили після заяви Портнова. За його версією, Порошенко розкрадав бюджетні кошти через "Кузню", а потім відмив незаконні доходи, провівши продаж заводу через офшори.