«Розетка» і «Нова пошта» протестують проти ухвалених законів стосовно бізнесу

16:54, 30.09.2019
«Розетка» і «Нова пошта» протестують проти ухвалених законів стосовно бізнесу

Керівники українських компаній "Розетка" і "Нова пошта" заявили, що підписання президентом України Володимиром Зеленським ухвалених Верховною Радою законів 1053-1 і 1073 є загрозою для бізнесу.

 

"Я категорично проти впровадження законів 1053-1, 1073 та будь-яких інших, що ускладнюють роботу підприємців. Тотальну фіскалізацію і повернення податкової поліції в нас хитро називають детінізацією. На жаль, не всі розуміють, що насправді чиновники у такий спосіб залазять у гаманці українців і намагаються зробити їх ще більш порожніми. Та куди вже більше? Ми і без цього – найбідніша країна Європи", – написав у фейсбуці один зі співвласників "Нової пошти" Володимир Поперешнюк.

 

 

Власник компанії "Розетка" Владислав Чечоткін також висловився про положення закону 1073.

 

"Згідно з ним, будь-який споживач може заявити в податкову про "неправильний" чек. Якщо буде доведено, що чек неправильний, споживач отримає товар, куплений за цим чеком, безкоштовно. При цьому "неправильний" – значить немає в публічній базі податкової. Немає обмежень на кількість заяв, немає відповідальності для заявника, немає відповідальності податкової (правильний або неправильний чек – вони вирішують на свій розсуд). Зате є потенційний штраф для бізнесу в 250% і завжди, за кожною скаргою 100% проблеми з позаплановою перевіркою для підприємця", – вказав Чечоткін.

 

 Верховна Рада ухвалила 20 вересня закони  №1053-1 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг і №1073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України з детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг".