Юрій Луценко поїхав до Великої Британії «підтягнути» англійську

14:01, 30.09.2019
Юрій Луценко поїхав до Великої Британії «підтягнути» англійську

(фото: 5 канал)

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко поїхав у Велику Британію на курси англійської мови.
 
Екс-генпрокурора звинувачують у тому, що він виїхав з країни у розпал скандалу навколо тиску президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.
 
Однак прес-секретар Луценка Лариса Сарган запевняє, що "він не виїхав, він поїхав на навчання".
 
Як у своєму телеграм-каналі написав колишній журналіст і депутат Сергій Лещенко, про виїзд Луценка йому розповів журналіст NBC Річард Енгель.
 
"Колишній генеральний прокурор Луценко злиняв з України... в Британію. У самий розпал кризи у зв'язку з імпічментом Дональду Трампу, який спровокувало постачання дезінформації від Луценка на адресу Руді Джуліані. Про виїзд екс-прокурора мені розповів журналіст NBC Річард Енгель, який спілкувався з Луценком днями в Києві. Той повідомив, що вилітає до Лондона ... підтягти свою англійську. Іноземні журналісти в шоці від такої поведінки людини, яка заварила всю цю кашу".
 
Водночас прес-секретар Луценка Лариса Сарган у коментарі "Українській правді" підтвердила, що Луценко дійсно поїхав у Велику Британію, за її словами, на курси англійської мови, які триватимуть півтора місяці.
 
"Він не виїхав, він поїхав на навчання", - сказала вона.
 
Вона зазначила, що Луценко давно планував "підтягнути" рівень англійської і лише зараз, коли в нього з’явився на це час, поїхав на курси.
 

Як повідомляла "УМ", 25 вересня Білий дім оприлюднив текст телефонної розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським.  У ній Зеленський каже, що наступний генпрокурор буде "стовідсотково його людиною" і займеться справою Байдена.

 

З тексту розмови випливає, що Трамп схиляв президента України Володимира Зеленського розпочати розслідування проти політичного опонента колишнього віцепрезидента Джо Байдена.

 

У тексті скарги, яку написав неназваний співробітник розвідки США, вказується, що Трамп в розмові з Володимиром Зеленським похвалив Юрія Луценка, який на той момент очолював Генпрокуратуру, і наголосив на необхідності залишити його на цій посаді.

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом.

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Після скандалу навколо розмови Трампа й Зеленського спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер подав у відставку.

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.