Письменник Данило Яневський вимагає звільнення речниці Зеленського

16:12, 29.09.2019
Письменник Данило Яневський вимагає звільнення речниці Зеленського

Данило Яневський (фото: facebook.com/hromadskeua)

Український письменник, історик, журналіст Данило Яневський звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою звільнити його речницю Юлію Мендель через її агресивну поведінку стосовно журналістів.
 
Про це Данило Яневський написав у Фейсбуку, супроводивши публікацію хештегом #СвободуНеСпинити.
 
"Високоповажний пане президенте! Ви неодноразово заявляли, що є Слугою Народу. Я - один з тих, слугою якого Ви зголосилися бути. Як Ваш господар питаю: скільки ще чекати Вашого указу про звільнення Мендель?", - написав письменник.
 
Також Данило Яневський звернувся до генпрокурора з питанням щодо порушення кримінальної справи "проти так званого прес-секретаря президента за фактом перешкоджання професійній дільності журналіста Сергія Андрушка?" і до Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті:
 

"Скільки ще чекати вашу заяву щодо нападу пані Мендель на журналіста Сергія Андрушка, права якого ви підписалися захищати?", - запитав письменник.
 
Зазначимо, раніше Національна спілка журналістів України закликала Офіс президента та прес-секретаря президента Юлію Мендель "переглянути ставлення до журналістів" та вибачитися за некоректну поведінку щодо представників ЗМІ.
 
Як відомо, раніше журналіст "Схем" Сергій Андрушко намагався напряму поставити запитання президенту Володимиру Зеленському та керівнику Офісу президента Андрію Богдану. Юлія Мендель та охорона президента не давали йому це зробити - притримували його, заважаючи підійти до Богдана.
 
Мендель пізніше пояснила, що вона "зупиняла" журналіста "Схем" Сергія Андрушка, бо той нібито "втручався в особистий простір" першої особи держави.
 
Редакція програми "Схеми: корупція в деталях" оприлюднила повне відео спілкування журналіста Сергія Андрушка з речницею президента Юлією Мендель. Також було опубліковано відео, як 13 вересня Мендель відтягнула іншого журналіста Крістофера Міллера від Зеленського, не давши йому поставити запитання.