Ексгенпрокурор Луценко прокоментував згадку свого імені в скарзі розвідника США

07:15, 27.09.2019
Ексгенпрокурор Луценко прокоментував згадку свого імені в скарзі розвідника США

Юрій Луценко

Ексгенпрокурор України Юрій Луценко заявив, що текст скарги розвідника США в частині, де мова йде про нього, "маніпулятивний і не відповідає істині".

 

Про ц е Луценко написав на сторінці в Facebook,

 

"У зв'язку з масовими запитами повідомляю: я розцінюю текст скарги офіцера правоохоронних органів США в частині інформації про Луценка як маніпулятивний і неодноразово не відповідає істині", - написав Луценко.

 

Також, в недавньому інтерв'ю американському виданню The Washington Post, Луценко заявив, що Хантер Байден не порушував законів України.

 

"З точки зору українського законодавства він (син екс-віце-президента США - УП) нічого не порушив", - сказав Луценко.

 

Як повідомляла УМ, Як повідомляла УМ, розсекречену скаргу інформатора про розмову Трампа і Зеленського можуть оприлюднити 26 вересня. 

 

Скаргу про тиск Дональда Трампа у розмові із Володимиром Зеленським було подано анонімно 12 серпня, а 19 вересня було остаточно підтверджено, що йшлося саме про розмову лідерів США та України.

 

 

Коментуючи опубліковану стенограму, Трамп заявив, шо не чинив тиску на Зеленського

 

Сам Зеленський заявив, що не давав згоди на публікацію телефонної розмови із Трампом.

 

Демократка, спікерка Палати представників Ненсі Пелосі: "Публікація записів дзвінка Білим домом підтверджує, що мала місце поведінка президента, що підриває цілісність наших виборів, престиж посади, яку він обіймає, і нашу національну безпеку".

 

Раніше у США оголосили про запуск процедури імпічменту президенту Дональду Трампу через ймовірний тиск на президента Володимира Зеленського під час телефонної розмови.