Лукашенко готовий помилувати українця Шаройко в обмін на білоруса Політику

16:29, 26.09.2019
Лукашенко готовий помилувати українця Шаройко в обмін на білоруса Політику

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий найближчим часом на взаємній основі вирішити питання щодо помилування засудженого в Білорусі за шпигунство українського журналіста Павла Шаройка і обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політики.

 

Про це Лукашенко заявив на зустрічі з представниками українських ЗМІ, повідомляє БЕЛТА.

 

«Я готовий виконати свої обіцянки, якщо українська сторона виконає свої», – сказав Лукашенко.

 

Він заявив, що білоруській стороні в питанні взаємного звільнення Шаройка і Політики не вдалося домовитися з попередньою владою.

 

Відповідаючи на запитання, чи можливо це зробити до зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Житомирі, Олександр Лукашенко сказав: «Та хоч завтра, але ви не встигнете. Ви ж хочете Політику вести в суд».

 

3-4 жовтня у Житомирі, як очікується, пройде другий Форум регіонів України та Білорусі, куди раніше президента Білорусі запросив його український колега Володимир Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Верховний суд Білорусі засудив українського журналіста Павла Шаройка до більше восьми років позбавлення волі, звинувативши у шпигунстві.

 

Раніше в Україні затримали білоруського громадянина Юрія Політику, якого звинуватили у шпигунстві на користь іноземної держави. Суд над Політикою відбувається в Чернігові.