Звільнений моряк Чуліба зустрівся із собакою Джессі

09:26, 26.09.2019
Звільнений моряк Чуліба зустрівся із собакою Джессі

Звільнений український моряк Сергій Чуліба та його пес Джессі зустрілися після майже 10 місяців розлуки.

 

Відео зворушливої зустрічі опублікували у соцмережах друзі моряка.

 

На відео помітно, як тварина тішиться зустрічі зі своїм господарем та задоволено махає хвостом. Моряк потім бере на руки чотирилапого улюбленця.

 

 

Раніше, батько Сергія Роман Чуліба повідомив, що Джессі з українського війського буксира “Яни Капу” повернеться до моряків, щойно екіпаж отримає судно.

 

Зараз пес перебуває в Херсонській області.

 

Напередодні, 13 вересня, батько Сергія Роман Чуліба повідомив, що Джессі з українського війського буксира “Яни Капу” повернеться до моряків, щойно екіпаж отримає судно.

 

Зараз пес перебуває в Херсонській області.

 

Як повідомляла УМ, чотири місяця йшли перемовини, аби повернути Джесі в Україну. В результаті - Джессі повернуто, вона у родині українського моряка Сергія Чулиби у Херсонській області.

 

Нагадаємо, що командиром буксира «Яни Капу» є уродженець черкаського міста Сміла Олег Мельничук. Його та інших 23 українських моряків незаконно утримували у російському полоні.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.