Міністр МЗС Росії Лавров хоче закінчення війни на Донбасі — Зеленський

07:53, 26.09.2019
Міністр МЗС Росії Лавров хоче закінчення війни на Донбасі — Зеленський

Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Російської Федерації заявив президенту України Володимиру Зеленському, що в РФ «дуже хочуть, щоб закінчилась війна на Донбасі».

 

Про це повідомив глава української держави під час пресконференції за результатами зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Нью-Йорку, яку транслювало hromadske.

 

За словами Зеленського, Сергій Лавров також привітав українського президента з обміном полонених.

 

При цьому він уточнив, що обмін відбувся після прямого контакту Зеленського з главою РФ Володимиром Путіним. Лавров наполягає, що він знаходиться поза контекстом ситуації в Донбасі.

 

«Я сказав, наша сторона, ми робимо все, це наша країна, це наша земля. Ви готові? Якщо ви готові, то давайте закінчимо війну, віддамо нам наші території, віддамо наших людей», — розповів подробиці розмови Зеленський.

 

Як повідомляла УМ, Зеленський під час короткого спілкування з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, з ініціативи останнього, говорив із главою МЗС РФ про підготовку зустрічі у "нормандському форматі".

 

Зеленський обговорив із Федеральною канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель стан підготовки до зустрічі «нормандської четвірки» для узгодження подальших кроків для врегулювання конфлікту на Донбасі.