Зеленський виголосив промову в ООН (Відео)

18:44, 25.09.2019
Зеленський виголосив промову в ООН (Відео)

Президент Володимир Зеленський виголосив промову на Генасамблеї ООН в Нью Йорку.

 

В залі були присутні дружина президента, голова Офісу президента Андрій Богдан, помічник президента Сергій Шефір, глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія і міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

 

Виступ тривав близько 15 хвилин. Зеленський виголошував промову українською.

 

"Будьмо відверті, всі присутні тут мають різні інтереси, погляди, цінності та проблеми. Але є те, що об'єднує всіх. У кожного з вас, пані та панове, був той самий, перший виступ з цієї трибуни.  Будь ласка, згадайте свої відчуття у ту мить. Кожен з вас, авторитетний і поважний сьогодні, був колись починаючим, але, я точно впевнений, щирим політиком. І тоді коктейль з прагматизму, скепсису та суворої геополітичної реальності ще не встиг загасити ваш запал, романтизм і непохитну віру в те, що світ можна змінити на краще. Згадайте, як важливо було тоді донести проблеми та біди своєї країни і свого народу. Як важливо було тоді бути почутим.І сьогодні я маю аналогічні відчуття", - розпочав президент України.

 

 
"Я розповім вам одну історію. Історію людини, для якої "бути почутим" стало сенсом життя. Адже цей чоловік мав божественний голос. Його називали одним з найкращих баритонів і контратенорів світу. Його голос звучав у Карнегі-холі в Нью-Йорку, соборі Нотр-Дам, лондонському Ковент-Гардені та Гранд-ОперА у Парижі. Кожен з вас міг би особисто почути його неймовірний спів. Але є річ, яка не дозволить вам цього зробити. Вона виглядає ось так. 12 і 7 міліметра, які не просто зупинили його кар'єру. Вони зупинили його життя. Ось це коштує 10 доларів. І, на жаль, сьогодні на нашій планеті це – вартість людського життя. Таких історій – тисячі. Таких куль – мільйони. Ласкаво просимо у 21-ше сторіччя. Вік можливостей. Де замість "бути почутим" у вас є можливість бути вбитим. Людину, про яку я вам розповів, звали Василь Сліпак. Це українець, соліст Паризької національної опери, який загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії", - продовжив Зеленський.
 
Він додав, що за 5 років війни на Донбасі - понад 13 тисяч загиблих. 30 тисяч поранених.