Супрун: Скалецька бере собі в радники людей «від фарммафії»

12:28, 24.09.2019
Супрун: Скалецька бере собі в радники людей «від фарммафії»

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун в інтерв’ю Радіо Свобода прокоментувала діяльність новопризначеного міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької.

 

«Я бачу тих людей що вона бере собі на радників: це люди від старої системи Богатирьової або від фарммафії. Це не дуже позитивні кроки. Зоряну близько не знаю. Вона досить часто критикувала медичну трансформацію, яка відбувалася. Побачимо, що далі буде. Не маю великих надій на те, що щось швидко буде мінятися з того, що вже заплановано», – розповіла Супрун.

 

Колишній міністр також прокоментувала досягнення своєї команди. 

 

«Система охорони здоров’я стала в пріоритеті в країні. До того ніхто не говорив про систему охорони здоров’я, лише про якусь корупційну складову і нарікання. А друге – це те, що ми створили всередині міністерства нову культуру і нову державну службу, яка професійно буде працювати, коли змінюється уряд, парламент чи міністри», - наголосила Супрун. 

 

Вона також поділилась планами на майбутнє.

 

«Далі будемо займатися просвітницькою роботою, більш культурними темами. Щодо контенту, то це фільми, написати книжку про те, що відбулося за останні роки і також займатимусь тим, аби підтримувати трансформацію, яка розпочалася в системі охорони здоров’я і розширити трохи це в аналітичний центр, який буде займатися іншими сферами, які зараз в Україні дуже потребують змін: це правоохоронна система, судова система. Продовжувати зміни, які були зроблені в освітній системі. Бо без того, щоби у нас була медицина, освіта, захист наших прав, ми не зможемо бути європейською країною», - підсумувала Супрун. 

 

Як повідомляла "УМ", раніше Уляна Супрун заявила про підготовку кримінального переслідування проти неї.