Секс-скандал у Польщі: СБУ могла шпигувати за VIP-клієнтами борделів

19:25, 23.09.2019
Секс-скандал у Польщі: СБУ могла шпигувати за VIP-клієнтами борделів

(Фото: ssu.gov.ua)

Служба безпеки України могла ще з 2007 року збирати інформацію про високопоставлених польських клієнтів борделів у Підкарпатському воєводстві, якими володіли двоє українців.

 

Про це написала польська газета Rzeczpospolita.

 

Брати Євген та Олексій Р. з України протягом 16 років тримали у Підкарпатському воєводстві мережу борделів під прикриттям ресторанів, готелів і  залишалися безкарними. Їх затримали лише в 2016 році і засудили у 2018 році.

 

Досі існували лише припущення, що забезпечувало їм недоторканність. За даними видання, може йтиться про тисячі записів, які компрометують впливових поляків і які були вивезені в Україну.

 

Інформація про записи з'явилася у листопаді 2011 року, коли адвокат Євгена та Олексія Р. подав до польської прокуратури повідомлення про "шпигунство проти Польщі". Брати стверджували, що починаючи з 2007 року СБУ шукала інформації про клієнтів їхнього ескорт-агентства. Українські служби начебто цікавилися "політиками і бізнесменами", шукали матеріали у вигляді CD-дисків і флеш-накопичувачів.
 
 
Польська прокуратура заявила, що не знайшла жодних відеозаписів у закладах братів Р., але, як зазначає газета, обшуки почалися тільки 2016 року, після затримання.
 
 
Газета стверджує, що в борделях могли бути записані близько 4 тисяч відео, які стосувалися політиків, віцеміністра оборони, архієпископа і голови відділення поліції у воєводстві. Записи призначалися для передачі в Україну.