Парубій: ДБР відкрило проти мене провадження за «координування масових заворушень в Одесі»

15:55, 23.09.2019
Парубій: ДБР відкрило проти мене провадження за «координування масових заворушень в Одесі»

Андрій Парубій (ФОТО ФБ ОЛЕКСАНДР СЕНЬКО)

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія за “координування масових заворушень”.

 

Відповідний документ опублікував у Facebook сам Андрій Парубій.

 

“ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає “масовими заворушеннями”. От такий документ”, — написав Парубій у Facebook.

 

 

У документі, який оприлюднив народний депутат, йдеться, що Державне бюро розслідувань з 23 серпня 2019 року здійснює розслідування злочину, передбаченого статтею 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення), «за фактом створення та координування Парубієм А. В. громадських озброєних угруповань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території міста Одеси».

 

Державне бюро розслідувань наразі офіційно не коментувало інформацію.

 

2 травня 2014 року через протистояння між проукраїнськими та проросійськими активістами загинули 48 людей – шість із них у центрі міста від вогнепальних поранень, а 42 – через пожежу в Будинку профспілок на Куликовому полі.

 

 

Як повідомляла УМ, на  початку вересня 2019 року Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання колишнім спікером Верховної Ради Андрієм Парубієм здійсненню виборчого права.

 

Читайте також: В ООН стривожені тим, що за чотири роки після трагедії в Одесі ніхто не покараний