Бійка під Херсоном: екс-депутат Рищук заперечує провину і називає себе жертвою

15:02, 23.09.2019
Бійка під Херсоном: екс-депутат Рищук заперечує провину і називає себе жертвою

Євген Рищук (справа) на святкуванні дня села Саги (фото: facebook.com)

Депутат Херсонської обласної ради Євген Рищук, який вночі став учасником бійки, каже, що сам є потерпілим та вже звернувся до поліції із заявою про напад на себе.
 
Про це він сказав у коментарі "Українські правді".
 
"Роман Чухалов (якого називали постраждалим від дій Рищука, - ред.) був найнятий міськвиконком. Йому заплатили гроші, він повинен був крутити музику. Пішли люди і скаржаться, що Рома Чухалов сказав, що він не крутитиме музику, якщо 500 гривень на годину йому додатково в руки не дадуть.
 
Я до нього підійшов, запитав просто: Роман, тобі ж вже все оплачено, чого ти хочеш. Він був уже добряче п'яний, він у лікарні вчора був - там, я думаю, підтвердять, що він був п'яний. Він почав розмовляти матом. І він на мене накинувся. Я впав, є свідки", - заявив Рищук.
 
На запитання, чи вдарив він Чухалова у відповідь, Рищук відповів: "Я впав, мені окуляри шукали півгодини після цього" (на фото, опублікованих Рищуком зі святкування, він без окулярів, - ред.).
 
Нічний інцидент депутат вважає провокацією і каже, що якби він дійсно побив Чухалова, "все було б знято на відео".
 
Також Рищук повідомив, що написав у поліцію заяву на Чухалова. Він звинувачує чоловіка у нападі та вимаганні незаконних грошей.
 
Депутат назвав неправдивою інформацію про те, що під час бійки він нібито погрожував другу вбитої херсонської активістки Катерини Гандзюк. Рищук стверджує, що не був знайомий з активісткою та причетними до нападу на неї.
 
Нагадаємо, раніше з’явилась інформація про те, що Рищук нібито побив депутата Олешківської райради Романа Чухалова. Поліція відкрила кримінальне провадження про "умисне легке тілесне ушкодження".