Під Херсоном п'яний фігурант справи Каті Гандзюк побив людину

10:56, 23.09.2019
Під Херсоном п'яний фігурант справи Каті Гандзюк побив людину

Євген Рищук. Катерина Гандзюк називала його ймовірним замовником нападу на неї (фото: facebook.com)

На Херсонщині нетверезий екс-депутат побив депутата Олешківської райради Романа Чухалова, також дісталося депутату Дніпровської райради Херсона Олександру Власову, який приїхав на місце, коли почув про бійку.  
 
Як повідомив юрист Масі Найєм, нападником був Євген Рищук, один з фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк.
 
"Колишній депутат БПП, яка зараз "Європейська Солідарність", той, на якого вказують, як на замовника вбивства Катерини Гандзюк, сьогодні вночі, п’яний, побив людину і погрожував убити друга Каті, який живе в Херсоні", - написав Найєм у Фейсбуку.
 

Водночас поліція Херсонської області повідомляє про бійку на святкуванні дня села пізно ввечері в неділю.
 
"22 вересня близько 23:30 в "Єдиний центр 102" поліції Херсонщини зателефонував 37-річний житель міста Олешки. Він повідомив, що під час святкування Дня села Праві Саги в місцевому будинку культури його вдарив в обличчя 42-річний чоловік", - йдеться в повідомленні.
 
Прізвища у поліції не називають, але згідно з біографією Рищука, йому наразі саме 42 роки.   
 
У свою чергу місцевий журналіст Сергій Нікітенко підтвердив "Українській правді", що на святкуванні Дня села Праві Саги, що в передмісті Херсона, нападником був Євген Рищук.
 

"Відбулася бійка. Рищук побив місцевого депутата райради на сільському святі. Не знаю, скільки там усе те тривало, але подзвонили депутату Власову, щоб він приїхав, бо у селі п’яний Рищук і бійка. Він приїхав і йому теж дісталося", - сказав Нікітенко.
 
Сам Олександр Власов повідомив у Facebook, що нібито Рищук побив депутата Олешківської райради Романа Чухалова.
 
"Північ. Дзвінок на телефон: "Саша, з селі Праві Саги, на святі Дня села, Женя Рищук (депутат обласної ради від БПП, один із замовників вбивства Катерини Гандзюк) побив Романа Чухалова (депутат Олешківської райради). Терміново їдьте, тут п'яний натовп", - написав Власов.
 

Він додав, що за 20 хвилин був уже в селі.
 
"На столах порожні пляшки, стаканчики, музика і посеред танцполу Рищук. На місці вже швидка, в якій Роман в слідах побоїв. Зараз його забрали в приймальне відділення. На місце приїхали радники Гусєва, на яких при мені накинулася юрба для провокації за наводкою Рищука. При цьому всьому Рищука ніхто не опитав, і він продовжує гуляти на святі", - підсумував Власов.  
 
Про те, що Рищук побив людину, повідомив і радник голови Херсонської обладміністрації Богдан Ковальов.
 
"Терміново виїхав в Олешківський район. Надійшов сигнал, що депутат обласної ради від партії БПП Євген Рищук, побив депутата Олешківської районної ради Романа Чухалова. Є факт, працюю на місці, піднімаю всі служби, супроводжую постраждалого до лікарні", - написав він у Facebook.
 

Про те, що Рищук був присутній на святкуванні, свідчить його пост у соцмережі.
 
"З днем народження, Саги", - написав Рищук у Facebook і розмістив понад десяток фото.
 

У поліції відзначили, що за даним фактом відкрито справу за статтею "Умисне легке тілесне ушкодження", встановлюються всі обставини події.
 
Як відомо, батько вбитої активістки Катерини Гандзюк заявляв, що Рищук співпрацює з організатором вбивства доньки. Віктор Гандзюк заявив: підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера і заступника Гордєєва Євгена Рищука.
 
Сама ж Катерина називала його ймовірним замовником нападу.
 
Водночас Мангер, Рищук, а також Гордєєв заперечують свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО. Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.