Трамп «хоче, щоб і Німеччина, і Франція, і ЄС» допомагали грішми Україні

09:05, 23.09.2019
Трамп «хоче, щоб і Німеччина, і Франція, і ЄС» допомагали грішми Україні

Дональд Трамп (фото з відкритих джерел)

Президент США Дональд Трамп відповів на питання журналістів про військову допомогу Україні.
 
Про це повідомляє Fox News.
 
"На запитання, чому він відклав військову допомогу Україні, Трамп відповів, що це не має ніякого відношення до родини Байденів", - пише американське видання.
 
При цьому Трамп наголосив, що хоче, "щоб і Німеччина, і Франція, і Європейський Союз вкладали гроші".
 
"І я нічого не затримував. Ми виплатили військову допомогу, наскільки мені відомо", - заявив він.
 
Як повідомляла "УМ", раніше США погодилися видати Україні затриману Трампом військову допомогу. У допомогу входять, зокрема, гроші на снайперські гвинтівки та гранатомети, і ще 250 мільйонів доларів від Міністерства оборони.
 
Нагадаємо, в США розгорівся скандал через донос американського розвідника стосовно розмови президента Дональда Трампа та іноземного лідера. У ній, за словами розвідника, Трамп дав певну "тривожну обіцянку", про яку він вирішив одразу повідомити інспектора розвідки.
 
Видання The Washington Post повідомило, що упродовж минулого місяця Дональд Трамп мав розмову з одним зі світових лідерів, яка прямо стосувалася України.
 
Посилаючись на два анонімні джерела, газета твердить: упродовж липня в телефонній розмові з одним зі світових лідерів Дональд Трамп щось пообіцяв. І саме ця обіцянка настільки обурила співробітника спецслужби, який отримав доступ до змісту розмови президента, що той вирішив узяти на себе відповідальність, яка цілком імовірно коштуватиме йому кар’єри: написати донос на президента США.
 
Йшлося також про те, що Трамп нібито намагається змусити Зеленського втрутитися в президентські вибори в США в 2020 році. За повідомленням ЗМІ, йдеться про відкриття справи щодо сина колишнього віце-президента США Джо Байдена та його ролі в українській газовій компанії.
 
Тим часом претендент на пост президента США від Демократичної партії Джозеф Байден вимагає оприлюднити розшифровку розмови Трампа із Зеленським.
 
А сам Трамп заперечує порушення закону під час розмови з Зеленським.
 
Він також заявив, що розгляне можливість оприлюднення стенограми своєї розмови з президентом України Володимиром Зеленським.