Чоловіка, який погрожував вибухом біля мосту Метро, затримали

19:42, 18.09.2019
Чоловіка, який погрожував вибухом біля мосту Метро, затримали

(фото Антон Геращенко)

Озброєний чоловік, який обіцяв підірвати міст Метро у Києві, здався правоохоронцям.


Про це повідомив міністр внутрішніх прав Арсен Аваков.

 

За його словами, операцією керував глава поліції Києва Андрій Крищенко. Останній підтвердив, що чоловік погрожував підірвати міст, але ніяких вимог не висував.

 

«Було встановлено його телефон. Ми з ним зв'язалися, особисто я і наш психолог… На контакти він не йшов, вимагав переговорити зі своєю дівчиною, але ніяких розумних вимог, ніяких зв'язних думок від нього не було», - заявив Крищенко. 

 

Він розповів, що мінер — кримчанин, колишній військовий, у якого 3 місяці тому вже вилучали вибухівку. Чоловік сам здав вибухівку, тому його не притягали до відповідальності.

 

Також очільник поліції Києва розповів, що під час затримання силовики не стріляли, у мінера при собі не знайшли зброю та вибухівку, але раніше він викинув карабін, з якого збив один з дронів поліції. Водночас машину затриманого продовжують вивчати вибухотехніки.

 

За словами Крищенка, проти чоловіка порушили справу за фактом «приготування та здійснення терористичного акту», йому може загрожувати довічне ув'язнення.

 

Начальник поліції додав, що «вербально» чоловік був під дією невідомих речовин.

 

Як пише LB.ua, до чоловіка під'їхав БТР із загоном спецпризначенців. Чоловік підняв руки вгору, потім ліг на асфальт.

 

Інформації про постраждалих під час спецоперації немає. 

 

Київський міський голова Віталій Кличко повідомив журналістам, що "мінер" або п'яний, або під наркотиками. 

 

"Його ідентифікували. Попередньо, він перебуває в стані алкогольного сп'яніння. З ним спілкувалися по телефону, він спілкувався також з багатьма знайомими по телефону. Вимоги його не зрозумілі, мотиви теж. Ймовірно, він перебуває під наркотиками", - сказав він.

 

Пізніше він подякував правоохоронцям за роботу. Він також пообіцяв, що за годину-півтори рух на червоній гілці метро, що був обмежений, відновлять. А рух автотранспорту Набережним шосе і прилеглими вулицями, де були затори через проведення спецоперації, нормалізується.

 

 

Як повідомляла УМ, сьогодні вдень чоловік зупинився на мосту і почав кричати, що має намір підірвати міст.

 

 Пізніше він відкрив "попереджувальну стрілянину" в повітря.

 

Мінером мосту виявився 42-річний Олексій Б., родом з окупованого Криму.