Заступник Віталія Кличка потрапив до реанімації після побиття невідомими

10:58, 18.09.2019
Заступник Віталія Кличка потрапив до реанімації після побиття невідомими

(фото: facebook.com / Володимир Слончак)

У Києві був побитий невідомими заступник голови Київської міської державної адміністрації Володимир Слончак, наразі він перебуває у реанімації.
 
"Я в реанімації, вибачте, важко говорити", - сказав він "Українській правді".
 
Чоловік говорив слабким голосом і лише підтвердив сам факт нападу, пише видання.
 
У Фейсбуку Володимир Слончак повідомив, що стан його тяжкий, йому накладено 14 швів на голову.
 

Слончак є заступником голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Перед цим, з 2006 року працював у Київраді на різних посадах - від головного спеціаліста відділу правової експертизи проектів рішень Київради до начальника управління правового забезпечення діяльності Київради.
 
Слончак також - голова Наглядової ради будівельної холдингової компанії "Київміськбуд".
 
Нагадаємо, Кабінет міністрів прем'єра Олексія Гончарука підтримав звільнення мера Києва Віталія Кличка з посади голови КМДА.
 
Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Віталій Кличко був звільнений з посади голови Київської державної адміністрації через його зв’язки з Вадимом Столаром, якого пов’язують із забудовними схемами в столиці.
 
 

Як відомо, попередній склад уряду Володимира Гройсмана відставку Кличка розглядати відмовився.

 

Голова Офісу президента Андрій Богдан стверджує, що його намагалися підкупити в інтересах Кличка. Він також заявив, що Кличко не контролює столичну раду, і свої групи в ній мають окремі "смотрящі". За словами Богдана, до нього приходила людина нібито від одного зі "смотрящих" і пропонувала розділити награбовані бюджетні гроші столиці навпіл.

 

Кличко ж назвав заяви Богдана про корупцію в столиці добіркою пліток і маніпулятивних домислів.

 

Він звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням відкрити кримінальне провадження за цим фактом і перевірити твердження Богдана.

 

Суперечки між очільниками ОПУ і КМДА тривали відтоді, коли команда Зеленського вирішила розділити повноваження мера і голови столичної міськдержадміністрації.

 

Зокрема міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, який підтвердив йому чутки про розділення повноважень мера столиці і очільника Київської міської державної адміністрації.

 

Мер Києва зазначив, що в розмові з Зеленським наголосив на тому, що позбавлення обраного мера виконавчих повноважень - це повернення методів Януковича і позбавлення Києва самоврядування.