24 звільненим українським морякам придбали квартири

18:56, 17.09.2019
24 звільненим українським морякам придбали квартири

(ФОТО: ПРЕССЛУЖБА ОП)

Для усіх 24 звільнених українських моряків за ініціативою президента вже придбано квартири, а для решти колишніх заручників Кремля житло придбають у найближчі тижні.

 

Про це журналістам під час брифінгу біля Верховної Ради розповів заступник керівника офісу президента Кирило Тимошенко.

 

“Це була ініціатива президента: ми займаємося питанням купівлі квартир колишнім заручникам, крім моряків, яким вже квартири купили. Вони будуть проживати в одному будинку. Іншим людям, які були серед 35 звільнених, ми також купуємо квартири – це питання одного-двох тижнів, і вони будуть з новими квартирами”, – зазначив Тимошенко.

 

Як повідомляла УМ, 25 листопада Росія грубо порушила міжнародні норми судноплавства, вчинивши напад в Азові на українські судна. Москва цинічно заявляє, що обстріляла українців у так званих своїх "територальних" водах, хоча насправді судна України знаходились поза межами територіальних вод окупованого Крима. Тим більше, згідно з договором України та Росії від 2003 року Азовське море є вільним для судноплавства для обох країн.

 
Троє хлопців були поранені: Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер. Всіх 24 захоплених у полон українських моряків ФСБ заарештували і обіцяли судити за законами Росії.
 
 
25 травня Міжнародний трибунал зобов’язав Росію звільнити українських моряків.
 
 
7 вересня в Україну в рамках обміну "35 на 35" повернулися 24 військовополонені моряки, а також 11 цивільних політв’язнів: Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Роман Сущенко, Євген Панов, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олексій Сизонович, Володимир Балух, Артур Панов, Едем Бекіров.
 

Після звільнення з полону моряки протягом тижня перебували в головному шпиталі ЗСУ в Києві. Там із ними зустрічалися президенти Зеленський і Порошенко, митрополит ПЦУ Епіфаній, футболісти київського “Динамо“, “Жіночий квартал” та ін.