Зеленський доручив СБУ долучитися до розслідування підпалу будинку Гонтарєвої

17:04, 17.09.2019
Зеленський доручив СБУ долучитися до розслідування підпалу будинку Гонтарєвої

Голова СБУ Іван Баканов

Президент України Володимир Зеленський доручив Голові СБУ Івану Баканову долучитися до розслідування факту підпалу будинку колишнього очільника Нацбанку України Валерії Гонтаревої.

 

Про це у Facebook повідомляє Служби Безпеки України.

 

"Служба Безпеки України у межах своєї компетенції надасть всебічну підтримку у розслідуванні підпалу колегам з правоохоронних органів" - наголосив Баканов.

 

Нагадаємо, під Києвом вночі на 17 вересня згорів будинок екс-голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої, яка займалася Приватбанком.

 

«Наш будинок під Києвом в селищі Гореничі спалили. Кинули пляшку із запальною сумішшю через паркан. Будинок повністю згорів. Пожежникам не вдавалося його навіть згасити. Це вже повний і остаточний свавілля! Я не знаю куди мені звертатися», — зазначила Гонтарєва.

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що вимагає від правоохоронних органів оперативного розслідування обставин пожежі.

 

Олігарх Ігор Коломойський натякнув, що підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої може бути вигідний їй самій. 

 

"Тепер, скоріше за все, її не видадуть. Тож думайте самі" – заявив Коломойський. 

 

Водночас Валерія Гонтарева заявила, що не бачить, чим їй може допомогти статус політичного біженця у Великій Британії.

 

«Інцидентів зі мною вистачило б уже на 20 політичних біженців. Я легально живу й працюю у Великій Британії. Я не бачу, чим мені допоможе статус біженця в цій країні», – розповіла Гонтарева.

 

На місці пожежі в будинку Валерії Гонтаревої поліція знайшла запальну ракету.

 

НБУ назвала атаки на Гонтареву терором, а ЄС вимагає розслідування.

 

Раніше Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 

 

 
 
Як відомо, Валерію Гонтареву кілька разів викликали на допит у кримінальному провадженні стосовно бізнесмена-утікача Сергія Курченка.
 
 
Колишня голова Національного банку повідомила, що не приїде до України, бо тепер живе в Лондоні. Гонтарева звинуватила Генпрокуратуру в спробі дискредитувати реформи фінансового сектора.
 
 
Також Валерія Гонтарева заявляла про постійні погрози з боку олігарха Ігоря Коломойського. 
 
 
Бізнесмен Ігор Коломойський відреагував на заяву Валерії Гонтаревої. "Пам'ятайте, вона говорила, що я їй щось там погрожував, літак надіслати. Так я хочу уточнити, що обіцяв прислати літак, а не автомобіль", -  сказав Коломойський.
 
 
Ще раніше Гонтарева заявила про обшуки в її київській квартирі.