Делегація України залишила засідання ОБСЄ через заяви про «російський Крим»

15:02, 17.09.2019
Делегація України залишила засідання ОБСЄ через заяви про «російський Крим»

(Фото: Олег Борисов)

Українська делегація залишила зал засідань ОБСЄ у Варшаві, де обговорювалася тема свободи слова, на знак протесту проти заяв про "російський Крим".

 

Про це повідомляє сайт кримськотатарського телеканалу ATR.

 

"Українська делегація призупинила участь у робочому засіданні. Зараз проводяться консультації з партнерами щодо подальших дій ", - розповіла кореспондент телеканалу.

 

Вона пояснила, що таким чином українська делегація відреагувала на слова кримських пропагандистів, які під час представлення заявили: "Крим, Росія".

 

Головний редактор проросійських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка приїхала на засідання ОБСЄ, назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

 

У коментарі "Європейській правді" дипломати підтвердили український демарш. Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця залишає Варшаву, а посол України в ОБСЄ Євген Цимбалюк веде консультації із партнерами за межами зали засідань.

 

У Варшаві проходить щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в людському вимірі. У заході бере участь українська офіційна делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею.