Підозрювані в розкраданні грошей на ремонт мосту в Дніпрі оголошені в розшук

15:23, 16.09.2019
Підозрювані в розкраданні грошей на ремонт мосту в Дніпрі оголошені в розшук

Заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, який є одним з підозрюваних у розкраданні (фото з відкритих джерел)

Посадовців міськради Дніпра, підозрюваних у привласненні 29,5 мільйонів гривень бюджетних коштів, оголосили в розшук.
 
Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.
 
"В рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом привласнення бюджетних коштів під час ремонту Нового мосту у Дніпрі (ч.5 чт.191 КК України) заступника міського голови, начальників управління міської ради та особу, яка здійснювала технічний нагляд, оголошено у розшук у зв’язку з переховуванням від слідства", - йдеться в повідомленні.
 
Водночас прокуратура традиційно не називає імена підозрюваних. За даними ЗМІ, підозру оголосили заступнику Філатова Михайлу Лисенку.
 
Іншим фігурантам суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Так засновника товариства-підрядника, що здійснювало ремонтні роботи, суд арештував на 60 діб з можливістю внесення застави у сумі понад 40 мільйонів гривень; начальника дільниці триматимуть під вартою, якщо він не внесе заставу в 1 мільйон гривень.
 
Загалом про підозру у привласненні 29,5 мільйона гривень бюджетних коштів під час здійснення ремонту Нового мосту в Дніпрі повідомили 7 особам.
 
Нагадаємо, 13 вересня співробітники СБУ і прокуратури проводили обшуки в будівлі міської ради Дніпра у справі, відкритій за фактом привласнення бюджетних коштів.
 

Як повідомляла "УМ", президент Володимир Зеленський і мер Дніпра Борис Філатов домовилися, що міський голова піде у відставку, якщо Центральний міст не відремонтують до 14 вересня. Філатов сказав, що він "азартна і одночасно медійна людина", тому якщо громадяни хотіли кіно, то отримають його.

 

Після цього, мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що через парі із президентом Володимиром Зеленським повністю перекриває Центральний міст Дніпра на ремонт до 14 вересня.

 
Борис Філатов достроково відкрив Новий міст у Дніпрі, нагадавши про парі із Зеленським.
 
14 вересня Філатов провіз Зеленського по мосту і налив пива, Зеленський у свою чергу заявив, що результат парі стане відомим після того, як спеціальна комісія обстежить відремонтований міст у Дніпрі та надасть висновки щодо якості ремонту.
 
Центральний міст, або Новий міст (автодорожній міст №2), який з'єднує правий та лівий берег Дніпра, був відкритий у 1966 році. Його капітальний ремонт розпочали у 2017 році.