Сенцов показав єдине фото за час ув’язнення

18:10, 15.09.2019
Сенцов показав єдине фото за час ув’язнення

Український режисер Олег Сенцов опублікував єдине фото, яке йому вдалося зробити за 5 років ув’язнення в російських тюрмах.

 

Знімок Сенцов опублікував у Facebook.

 

За його словами, в'язням не можна користуватися телефонами або інтернетом, лише інколи йому траплялися тюрми, де це було можливим.

 

«В основному я сидів у максимально ізольованих, сумних закладах, де про подібні речі ніхто не думав. Отримавши можливість зв'язку, я коротко зв'язувався з рідними, щоб дати знати, що я живий і куди мене везуть. Ця фотографія єдина, зроблена у в'язниці», — написав колишній політв’язень.

 

Зробив Сенцов її напередодні Нового 2016 року.


Раніше звільнений з російського полону український режисер Олег Сенцов спалив свою тюремну форму.

 

7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Натоміть Росії були видані 35 засуджених, 11 з них були помилувані, 19-м скасовано запобіжний захід, двоє вже перебували на волі, одного було передано російській стороні раніше. Одним з переданих був Володимир Цемах.