Зеленський призначив Бухарєва першим заступником голови СБУ

15:02, 12.09.2019
Зеленський призначив Бухарєва першим заступником голови СБУ

(Владислав Бухарєв / Facebook)

Президент України Володимир Зеленський звільнив Владислава Бухарєва з посади голови Служби зовнішньої розвідки України. Іншим указом глава держави призначив Бухарєва першим заступником голови Служби безпеки, начальником Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю (відомого також як «управління «К»).

 

Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави 12 вересня.

 

Як пише Радіо Свобода, під час президентської виборчої кампанії та одразу після перемоги Зеленського в його команді говорили про необхідність скорочення невластивих СБУ функцій. У цьому контексті йшлося, зокрема, і про управління «К». Тодішній заступник голови президентського офісу Руслан Рябошапка (нині генеральний прокурор України – ред.) говорив, що особисто чув багато скарг від підприємців, що управління «К» займалося не захистом бізнесу, а тим, що заробляло на цьому бізнесі.

 

Водночас чиновник додавав, що президент Зеленський не може своїм указом ліквідувати Головне управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ, бо для цього потрібні зміни до закону про СБУ, нова редакція якого опрацьовується.