Ексглава НБУ Гонтарева заявила про обшуки в її київській квартирі

14:37, 12.09.2019
Ексглава НБУ Гонтарева заявила про обшуки в її київській квартирі

(фото: Цензор.нет)

Правоохоронці прийшли обшуками за місцем прописки ексглави Національного банку України Валерія Гонтаревої в Києві.

 

Про це пише «Інтерфакс-Україна».


«У мене зараз в Києві за місцем прописки на Великій Житомирській зламали двері, і 10 чоловік у бронежилетах проводять обшук. Вчора ПриватБанк, сьогодні я ...», — сказала Гонтарева .

 

Екс-глава Нацбанк зазначила, що за місцем обшуку нікого немає, оскільки вона не мешкає там уже майже рік.

 

«Мій адвокат повідомив давно ГПУ  і ДБР про місце мого проживання в Лондоні», - наголосила Гонтарева.

 

Як повідомляла УМ, 11 вересня співробітники поліції прийшли з обшуком в ПриватБанк. 

 

У банку уточнили, що приводом обшуків поліції стала ухвала Жовтневого районного суду Дніпра щодо залучення рекрутингових компаній працівниками банку.

 

"Викликає стурбованість те, що під приводом нібито «незаконності» залучення рекрутингових компаній, районний відділ поліції, поліція області та прокуратура намагаються вилучити і отримати доступ до всіх документів, пов'язаними з юридичним захистом банку", — йдеться в офіційному коментарі ПриватБанку щодо обшуків.

 

Інвестбанкір Сергій Фурса зазначив, що обшук почали наступного дня після того, як колишній власник ПриватБанку Ігор Коломойський зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

 

"А ви говорите українська держава неповоротка. Тільки вчора президент зустрівся з Коломойським, а вже сьогодні поліція прийшла з обшуками до державного ПриватБанку. Можуть працювати, коли хочуть. Захист бізнесу по-українськи. Держава як може намагається захистити українського підприємця від судового свавілля в Лондоні і США", - написав Фурса у фейсбуці.

 

Нагадаємо, Валерію Гонтареву в Лондоні збив автомобіль, вона отримала серйозні травми. 
 
 
Як відомо, Валерію Гонтареву кілька разів викликали на допит у кримінальному провадженні стосовно бізнесмена-утікача Сергія Курченка.
 
Колишня голова Національного банку повідомила, що не приїде до України, бо тепер живе в Лондоні. Гонтарева звинуватила Генпрокуратуру в спробі дискредитувати реформи фінансового сектора.
 
Також Валерія Гонтарева заявляла про постійні погрози з боку олігарха Ігоря Коломойського.