Артур Герасимов відреагував на відібраний у нього президентом статус дипломата

14:25, 11.09.2019
Артур Герасимов відреагував на відібраний у нього президентом статус дипломата

Співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов вважає, що рішення президента Володимира Зеленського позбавити його дипломатичного рангу може бути пов'язане з його критикою в адресу партії "Слуга народу" у Верховній Раді.

 

Про це пише LIGA.net.

 

"Як на мене, це дрібно. І виникає одне питання: чи не пов'язане це з моїми критичними висловлюваннями на останніх засіданнях Верховної Ради проти рішень монобільшості?",- висловився Герасимов.

 

Герасимов вважає, що це звання було присвоєне йому п'ятим президентом Петром Порошенком у повній відповідності з законом.

 

Він нагадав, що 4 останні роки займав офіційну посаду в керівництві парламентської делегації в ОБСЄ, тому указ Порошенка стосувався не особисто його, а був "визнанням заслуг усієї делегації України".

 

Як повідомляла УМ,  Володимир Зеленський позбавив дипломатичних рангів "надзвичайних і повноважних послів" народних депутатів від "Європейської солідарності" Артура Герасимова і Володимира Ар'єва.

 

18 травня 2019 року ранг надзвичайного і повноважного посла було присвоєно главі Комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа при Порошенко Ар'єву та голові постійної делегації Ради в Парламентській асамблеї ОБСЄ при Порошенко Герасимову. Обидва на той час були нардепами фракції БПП.