На складах Міноборони в Калинівці сталося 6 вибухів

13:18, 11.09.2019
На складах Міноборони в Калинівці сталося 6 вибухів

На складах Міністерства оборони України в Калинівці Вінницької області сталося 6 вибухів. Постраждалих немає.

 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

 

"Сьогодні, близько 11.30, черговими службами арсеналу було зафіксовано задимлення на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання поблизу смт Калинівка, що на Вінниччині. У зоні задимлення зафіксовано шість вибухів боєприпасів, вивезених на визначену ділянку раніше, для подальшої утилізації", - зазначено в тексті.

 

До місця події відбула оперативна група на чолі із першим заступником начальника Генерального штабу Збройних Сил України.

 

Станом на зараз на території арсеналу працюють фахівці Державної служби із надзвичайних ситуацій, працівники Національної поліції та Військової служби правопорядку у Збройних Силах України. Триває локалізація місця займання.

 

За попередньою інформацією задимлення сталося через горіння близько двох гектарів сухої трави.

 

Загроз для військовослужбовців та цивільного населення, а також постраждалих осіб немає. Ситуація контрольована.

.

Видання "Місто"  пише, що в калинівських школах припинили навчання, а дітей відпустили додому. У Вінниці аналогічна ситуація – про евакуацію школярам не говорили, але з уроків відпустили.

 

Нагадаємо, увечері 26 вересня 2017-го, близько 22:00, у місті Калинівка за 20 кілометрів від Вінниці сталися вибухи на складах із боєприпасами та зброєю. Вибухи почалися на складах 48 арсеналу військової частини А1119. Від вибухів боєприпасів у селах пошкоджені близько 2000 будинків. Піротехніки виявили 998 вибухонебезпечних предметів.

 

Експертиза визначила, що вибухи у Калинівці почались всередині складу зі зброєю. Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що вибухи на складах зброї мали ознаки цілеспрямованих диверсій.