Українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в Росії активісту Костянтину Котову

09:28, 11.09.2019
Українські моряки зібрали кошти на допомогу засудженому в Росії активісту Костянтину Котову

Костянтин Котов

Українські військові моряки, які минулого тижня повернулися в Україну після обміну між Києвом і Москвою, зібрали гроші на підтримку засудженого в Москві російського активіста Костянтина Котова.

 

Про це повідомляє у фейсбуці Микола Полозов – один з адвокатів моряків.

 

Котов був одним із тих активістів, які допомагали морякам передачами в московському СІЗО. Він також приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку політв’язнів українців і кримських татар, пише Полозов.

 

Також Костянтин Котов брав участь у пікетах з вимогою обміну між Росією і Україною за формулою «всіх на всіх».

 

У серпні – після московських масових акцій протесту – Котов був заарештований і засуджений до чотирьох років позбавлення волі за звинуваченням в неодноразових порушеннях на мітингах.

 

Українські моряки «на знак вдячності і подяки за його підтримку в той момент, коли вони самі перебували в тюрмі», як написав Полозов, зібрали на його підтримку майже 26 тисяч рублів і більше ніж 12 тисяч гривень.

 

Як повідомляла УМ,  7 вересня між Україною і Росією відбувся масштабний обмін утримуваними особами.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки