Звільнений політв’язень Едем Бекіров у реанімації після операції

07:13, 11.09.2019
Звільнений політв’язень Едем Бекіров у реанімації після операції

Едему Бекірову, якого передали Україні з анексованого Криму під час обміну ув’язненими, у клініці «Феофанія» зробили операцію, він перебуває в реанімації.

 

Про це у Fаcebook повідомила донка колишнього політв’язня Елеонора Бекірова.

 

За її словами, операцію зробили в кардіологічному відділенні, вона тривала 5 годин.

 

«9 місяців у катівнях СІЗО не пройшли безслідно для нього. Це стосується не тільки здоров'я, а й психологічного стану. З ним буде працювати психолог, який, я сподіваюся, допоможе йому морально відновитися», — наголосила вона.

 

Нагадаємо,кримськотатарський активіст Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді до окупованого Росією Криму з боку пункту пропуску "Чонгар" 12 грудня 2018 року. 

 
 
13 грудня підконтрольний Кремлю Київський районний "суд" Сімферополя заарештував Бекірова на два місяці. Росія підозрює Бекірова в зберіганні й передачі вибухових речовин і боєприпасів. Активісту закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.
 
 
Адвокат Бекірова повідомляв, що в політв’язня зберігається підвищений рівень цукру у крові та з'явились болі у серці, призначений після медогляду інсулін йому не допомагає.

 

Раніше ЄСПЛ зобов’язав Росію провести незалежний медогляд політв'язня Бекірова.

 

Бекірова змушують свідчити проти голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, лідера кримських татар Мустафи Джемілєва і кримськотатарського бізнесмена Ленура Іслямова