ФСБ міняла свідчення в справі Олега Сенцова щомісяця

15:47, 10.09.2019
ФСБ міняла свідчення в справі Олега Сенцова щомісяця

(кадр відео)

Звільнений з російської в'язниці режисер Олег Сенцов розповів, що в його справу постійно додавали якісь нові подробиці, щоб притягнути його до відповідальності за те, чого він не робив.
 
Про це він сказав на прес-конференції в Києві.
 
"Я знав Гену Афанасьєва, знав, чим вони займаються. Але це настільки дрібниця була. Це був опір комара проти слона. І не треба ці речі порівнювати навіть. А стосовно вибухів - це фантазії ФСБ, які взяли свідчення Чернія та зліпили цю всю історію", - сказав він.
 
Олег Сенцов додав, що він читав свідчення, які "щомісяця змінювалися".
 
"Навіть кожні 2 тижні - ставали все сильнішими і сильнішими. Спочатку було, ну ось ми затримали Сенцова, він там щось робив, був в курсі, а потім з кожним тижнем нові свідчення, глибше, глибше, глибше - і ось вже через два місяці або три я став уже організатором, з'явилася якась зброя, і поїхали-поїхали. Все підводилося заднім числом, щоб якось погіршити справу", - розповів він.
 
"А по факту: мене затримали, привезли додому. Вони ж думали, що там табір терористів, що там зброя, щось ще, література, вони відкривають, а там донька моя в піжамі стоїть. Вони зайшли, подивилися. Там трикімнатна квартира, я сиджу в наручниках, вони ходять, ходять, обшук дві години, три години. Слідчий сидить, заповнює протокол, підходить головний, запитує: "Ну, що?" - "Нічого". Голову опустили. Кажу: "Що, пацани, все - розбіг?" "Ні, - кажуть. - Ти з нами. Щас все буде"".
 
Також Олег Сенцов розповів, що потім був другий обшук, під час якого вже знайшли якісь диски, намагалися щось приклеїти, щоб вже його не відпустити.
 
Як повідомлялося, Олег Сенцов та Олександр Кольченко прокоментували передачу Цемаха Росії у межах обміну.