Генпрокурор про узурпацію влади і Зеленського: «немає недоторканних»

14:11, 09.09.2019
Генпрокурор про узурпацію влади і Зеленського: «немає недоторканних»

Руслан Рябошапка обіцяє бути справедливим щодо чиновників будь-якого рівня (фото: facebook.com)

Керівник Генпрокуратури Руслан Рябошапка каже, що, якщо з прокурорської точки зору він побачить узурпацію влади, то буде готовий відкрити справу проти президента Володимира Зеленського.
 
Про це він заявив в інтерв'ю "РБК-Україна".
 
Крім того, він додав, що партія "Слуга народу" буде "під прицілом і наглядом" Генпрокуратури, оскільки депутати фракції несуть "велику відповідальність за те, що відбувається в країні".
 
"Я вже говорив, що немає недоторканних, усі рівні перед законом. Не має значення прізвище президента, є процедури, визначені Конституцією. А вони виписані таким чином, що цей процес практично неможливо реалізувати", - сказав він.
 
Генпрокурор додав, що "не матиме значення, чи представляє людина в парламенті політичну партію президента чи ні".
 
"Та партія, яка пройшла в парламент під ім'ям президента, повинна бути під ще більшим наглядом і прицілом, тому що ці люди несуть велику відповідальність за те, що відбувається в країні", - заявив Рябошапка.
 
Зазначимо, президента Володимира Зеленського неодноразово звинувачували в спробах узурпації влади. Так, нещодавно фракція "Європейська солідарність" заявила, що законопроекти, подані президентом Володимиром Зеленським та "Слугою народу" до Верховної Ради, покликані перетворити Україну на тоталітарну державу.