Звільнені Сенцов і Кольченко отримали тимчасове житло

08:03, 09.09.2019
Звільнені Сенцов і Кольченко отримали тимчасове житло

Щодо постійного житла - питанння "буде вирішуватися", відповідно до "завдання, яке поставив президент"

Звільнені політв'язні Олег Сенцов та Олександр Кольченко отримали тимчасове житло. 
 
Про це сказала уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в інтерв'ю "ВВС-Україна".
 
За словами омбудсмена, питання надання звільненим українцям постійного житла "буде вирішуватися", відповідно до "завдання, яке поставив президент".
 
"Щодо постійного житла - ми будемо вирішувати, президент вже поставив відповідне завдання, адже, безумовно, їм повертатися туди (в окупований Крим, - ред.) не можна. Адже в них є родини. Наприклад, у Сенцова є мама, дітки, які теж хочуть бути зі своїм батьком. Вчора ми це питання обговорили з Олегом, будемо його вирішувати", - сказала вона. 
 

Як повідомляла "УМ", 7 вересня між Україною і Росією відбувся обмін утримуваними особами у форматі "35 на 35".

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що домовленості з Володимиром Путіним щодо першого етапу завершення війни на Донбасі виконані.

 

В Україну в рамках обміну прибули 35 українців, серед яких політв’язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Олексій Сизанович, а також захоплені Росією біля Керченської протоки моряки.

 

Група Європейської народної партії, найбільша в Європарламенті, привітала Олега Сенцова та інших українців зі звільненням з російських в'язниць.

 

Керівництво ОБСЄ вітає обмін ув'язненими між Росією та Україною.

 

А Польська кіноакадемія привітала українського режисера Олега Сенцова зі звільнення з російської тюрми і закликала зробити все можливе, щоб він отримав Нобелівську премію миру.