Обмін полоненими: З «Внуково» вилетів український борт, з «Борисполя» - російський ТУ-204 (Відео)

13:41, 07.09.2019
Обмін полоненими: З «Внуково» вилетів український борт, з «Борисполя» - російський ТУ-204 (Відео)

Літак, який прибув уранці з Росії, вилетів у суботу пополудні з київського аеропорту "Бориспіль" з переданими російській стороні особами на борту. 

 

Про це повідомляє Громадське.
 
 
 
"Щойно з Борисполя вилетів Російський борт із громадянами, яких передають російській стороні", - сказало виданню інформоване джерело.
 
 
 
Одночасно з Москви, за словами співрозмовника агентства, вилетів український борт з громадянами України, яких РФ передає в рамках взаємного звільнення.
 
 
Як повідомлялося, раніше цю інформацію підтвердив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.
 
 
 
Як повідомлялося, зранку 7 вересня стало відомо, що з московського СІЗО «Лефортово» виїхали три автобуси з українськими політв’язнями, - ЗМІ
 
 
За його словами, слідство задовольнило клопотання омбудсменки.
 
 
Адвокат також підтвердив, що усіх 24-ох військовополонених моряків привезли зранку на автобусах у московський аеропорт «Внуково-2».
 
 
Зараз очікується відліт полонених з Москви в Київ.
 
 
«Як тільки владнають всі формальності з того і цього боку, процедура буде реалізована», — додав Полозов.
 
 
Адвокат нагадав, що зараз у Росії моряки є обвинуваченими у кримінальній справі, однак в україні вони будуть вільними людьми.
 
 
«В Україні проти 22 військових моряків і двох співробітників СБУ ніяких кримінальних справ немає, тому переслідувати їх ніхто не може», — додав Полозов.
 
 
Всі заарештовані українські моряки, яких у суботу Росія відправляє на батьківщину, були звільнені під поручительство уповноваженого із захисту прав людини в Україні Людмили Денісової.
 
 
Президент України Володимир Зеленський приїхав у «Бориспіль», куди мають прилетіти звільнені з Росії українські політв’язні та військовополонені моряки.
 
 
 

Прибуття Зеленського до аеропорту "Бориспіль", де очікують український борт з політв'язнями і полоненими

Вбудоване відео
 
 
Посольство Росії в Україні в Twitter опублікувало фото осіб, яких Україна передала Росії в рамках обміну утримуваними між двома державами
 
 
 
При цьому додається фото, на якому видно 24 особи. Серед них - журналіст та керівник «РИА Новости. Украина» Кирило Вишинський.
 
 
 
Як повідомляла УМ, наприкінці серпня режисер з окупованого Криму, політв'язень Кремля Олег Сенцов раптово був доставлений в СІЗО Москви.
 
 
Почали ходити чутки про те, що обмін полоненими між Росією й Україною вже відбувається, але його завершення офіційно спростовували.