«Європейська солідарність» звинуватила Зеленського в спробі узурпації влади

18:01, 06.09.2019
«Європейська солідарність» звинуватила Зеленського в спробі узурпації влади

Вікторія Сюмар (фото: "Детектор медіа")

Фракція "Європейська солідарність" вважає, що законопроекти, подані президентом Володимиром Зеленським та "Слугою народу" до Верховної Ради, покликані перетворити Україну на тоталітарну державу.
 
Зокрема представники фракції на брифінгу заявили, що проаналізували понад 50 законопроектів, поданих владою, і зазначили, що бачать загрозу обмеження парламентаризму.
 
"Майже всі ці закони ведуть до повної концентрації влади в руках однієї люди до повної відсутності контролю над діями влади. Вони цілеспрямовано намагаються розвернути нас від Європи в напрямку російської авторитарної моделі держави", - зазначив Артур Герасимова.
 
У свою чергу депутат Вікторія Сюмар заявила, що нова влада планує "повністю обмежити парламентаризм як систему стримувань і противаг в державній владі".
 
"Депутатів перетворюють на підставки під "зелені кнопки". Пропонується депутата позбавляти мандату рішенням керівного органу партії. Це прямо суперечить Конституції України", - сказала вона.
 

А Ростислав Павленко додав,що "задача парламенту приймати не кількість законів, а приймати закони якісні, які служили би суспільству": "Ми бачимо інше. Ми бачимо спробу спробу закріпити владу за допомогою "узурпаційних пакетів"".