Зеленський призначив Віталія Туринка головою Запорізької ОДА

13:47, 06.09.2019
Зеленський призначив Віталія Туринка головою Запорізької ОДА

Віталій Туринка

Президент Володимир Зеленський 5 вересня призначив Віталія Туринка новим головою Запорізької обладміністрації.

 

Про це йдеться в указі №659/2019.

 

Представлення Туринка в Запорізькій облраді відбулося в п'ятницю, 6 вересня. На ньому були присутні керівники підрозділів обладміністрації, депутати ради, силовики і представники громадськості.

 

"Запорізький край не має залишатися без надійного керівника... Ця людина довела свою здатність бути сучасним, оперативним і виваженим керівником", - сказав на засіданні перший заступник голови Офісу Президента Сергій Трофімов.

 

"Мені випала велика честь. Для мене це велика відповідальність. Я часто себе запитував, чи хватить у мене сил очолити ті зміни, які доручив президент. Сподіваюся, на розуміння і допомогу. Мій основний лозунг на посаді – порядність і чесність",- прокоментував своєх призначення сам Туринка.

 

Перед призначенням бізнес переписали на дружину Туринка Галину.

 

45-річний Віталій Туринок є власником найбільшої частки у Рівненському домобудівному комбінаті, який виробляє бетон і залізобетон.

 

У своїй декларації Туринок вказав, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ "Вест-Пром", ПП "Інтертрейд" та ТДВ "Рівненський домобудівний комбінат".

 

Він одружений, має трьох дітей. Його дружина володіє будинком (737,5 кв.м) та квартирою (71,78 кв.м) у Запоріжжі, а також Mazda 6 (2015 року випуску).

 

Туринок нерухомого чи рухомого майна не має, але задекларував три годинники загальною вартістю як квартира (майже 0,8 мільйона).