У Черкасах 12 людей отруїлися млинцями з супермаркету

11:55, 05.09.2019
У Черкасах 12 місцевих жителів, серед яких 5 дітей віком до 17 років, госпіталізовані з харчовим отруєнням до міської інфекційної лікарні. Попередній діагноз шпиталізованих - гостра кишкова інфекція.
 
 
У період з 2 по 4 вересня всі ці містяни вживали млинці - напівфабрикати з різною начинкою, придбані у магазині "Делікат плюс" у Черкасах.
 
Наразі стан госпіталізованих людей - середньої ступені важкості.
 
У місті проводиться комплекс санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів.
 
Також фахівцями Держпродспоживслужби в Черкаській області організовано санепідрозслідування цього випадку та позапланове інспектування супермаркету, з відбором проб питної води, готових страв, гігієнічних змивів для проведення лабораторних досліджень.
 
За фактом отруєння людей в Черкасах відкрито кримінальне провадження за статтею 325 "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням".
 
Схожа ситуація сталася цими днями і у Львівській та Волинській областях. На Львівщині з харчовим отруєнням, повідомляють у ДСНС, у лікарню госпіталізовано 11 осіб, з них 1 дитина, які святкували весілля в ресторані "Фазенда" у селі Наконечне Яворівського району.
 
А на Волині до Любешівської ЦРЛ шпиталізовано 16 осіб, зокрема, і 2 дитини, які відвідували кафе "Олеся" у селі Залізниця.
 
До речі, станом на 5 вересня в міській інфекційній лікарні Одеси залишаються госпіталізованими 23 особи, які вживали шаурму в селі Авангард Овідіопольського району, повідомляє ДСНС.