Разумков стверджує, що закон про скасування депутатської недоторканності ухвалено без порушень

13:52, 03.09.2019
Разумков стверджує, що закон про скасування депутатської недоторканності ухвалено без порушень

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що процедуру про внесення змін до ст. 80 Конституції України, якою передбачено скасування повної недоторканності народних депутатів, було дотримано, й у опонентів немає підстав звертатися до Конституційного Суду.

 

"Я вважаю, що ні... я вважаю, що ми витримали процедуру", - сказав Разумков журналістам у кулуарах Верховної Ради у вівторок.

 

При цьому він зазначив, що завжди можна знайти якийсь пункт, за яким можна буде повернутися і сказати, що він "не зовсім відповідає, не в повному обсязі був виконаний".

 

"Але якщо ми йдемо за загальними процедурами, яких ми дотримувалися під час розгляду цього закону, то я упевнений, що рішення про його ухвалення повністю відповідає чинному законодавству і політично, і юридично", - додав спікер.

 

Як повідомляла УМ, Верховна Рада проголосувала за остаточне схвалення (в цілому) законопроекту №7203 про внесення змін до ст. 80 Конституції України, яким передбачено позбавлення народних депутатів недоторканності з 2020 року.

 

перед голосуванням президент України Володимир Зеленський прийшов на засідання Верховної Ради 9-го скликання та закликав депутатів проголосувати за зняття недоторканності.

 

 

Для остаточного схвалення конституційних змін, згідно з процедурою, потрібно було щонайменше 300 голосів. В іншому випадку такий проєкт закону можна буде запропонувати через рік.