Фракції «Голос» і «ОПЗЖ» у парламенті поповнилися новими членами

12:03, 03.09.2019
Фракції «Голос» і «ОПЗЖ» у парламенті поповнилися новими членами

Три народні депутати поповнили лави фракції "Голос" у Верховній Раді, а обраний на позачергових парламентських виборах за списком партії "Опозиційна платформа - за життя" ("ОПЗЖ") нардепом Сергій Ларін склав присягу.

 

Як передає "Інтерфакс-Україна", у вівторок уранці після відкриття другої сесії Верховної Ради IX скликання присягу народного депутата склав Сергій Ларін, який увійшов до фракції "ОПЗЖ".

 

Також, згідно з оголошенням, яке зробив голова парламенту Дмитро Разумков, до фракції "Голос" увійшли Галина Васильченко, обрана за мажоритарним округом №118 (Львівська обл.), Інна Совсун і Ольга Стефанишина, котрі пройшли до парламенту за списком однойменної партії.

 

Отже, кількість членів фракції "Голос" збільшилася з 17 до 20 нардепів.

 

Фракція "ОПЗЖ" зі складенням присяги Ларіним тепер налічує 44 парламентарії.

 

Раніше на засіданні також склали присягу п'ятеро народних депутатів, наступних за черговістю кандидатів у нардепи у виборчому списку партії "Слуга народу" замість парламентаріїв від цієї фракції, котрі склали повноваження у зв'язку з призначенням до Кабміну. Зокрема, присягу склали Анатолій Остапенко (внесений до виборчого списку "Слуги народу" під №130), Тетяна Циба (№131), Іван Калаур (№132), Юлія Гришина (№133), Ольга Руденко (№134).

 

Отже, до фракції "Слуга народу" входять 254 народні депутати.

 

Як повідомляла УМ, друга сесія Верховної Ради 9-го скликання відкрилася у вівторок. На засіданні парламенту присутні президент України Володимир Зеленський і члени уряду.

 

ВР має намір остаточно схвалити законопроект (№7203) про внесення змін до ст.80 Конституції України, який передбачає позбавлення народних депутатів недоторканності.

 

Крім того, парламентарії проголосують за направлення до Конституційного суду семи законопроектів про внесення змін до Основного закону, ініційованих президентом України.